hits

Høysommervarmen tar ferie

Helgen har vært sommerlig i hele landet, men varmen har også ført med seg en del regn og tordenbyger, spesielt på indre Østlandet og i Sør-Trøndelag.


Over: Reistrert lynaktivitet over Sør-Skandinavia midt på dagen søndag.

Nå ser det ut til at sommervarmen tar ferie, først fra Sør-Norge, senere også fra Nord-Norge. En kaldfront er ventet å trekke inn mot Sør-Norge første del av uken. Dette gir mer skyer og regnbyger over hele landsdelen og tordenfaren vedvarer. Bak denne kaldfronten vil kjøligere luft trekke inn mot landet vårt, og etter hvert som fronten går nordover frem til den kommende helgen, blir det også gradvis kaldere i Nord-Norge.

Her er ukesværet kort oppsummert:

 

Nord-Norge: 

Mandag synker temperaturen noe i landsdelen når en kaldfront trekker inn mot Nordkalotten fra nordvest. Temperaturfallet er kun forbigående. Tirsdag og onsdag blir det varmere igjen, men det ventes fortsatt store temperaturforskjeller mellom kystområdene og indre strøk. Økende fare for regnbyger med torden frem mot midten av uken. Fredag og lørdag lettere vær, først i Nordland, men temperaturene holder seg langt mer moderate sammenlignet med denne helgen. Likevel en muliughet for 20 grader de varmeste stedene i Nord-Norge disse dagene.

 

Sør-Norge:

Mandag og tirsdag vil en kaldfront trekke inn over landsdelen fra sørvest. Denne gir mer skyet vær og regnbyger. Fortsatt fare for torden. Temperaturen begynner å synke når kjøligere luft bak fronten kommer inn over landsdelen. Vestlandet og Sørlandet får synkende temperaturer i løpet av mandag, mens Østlandet og Trøndelag fortsatt får lummert vær med høye temperaturer. Tirsdag og onsdag synker temperaturene også her. Sør- og Østlandet ventes lettere vær siste del av tirsdag og onsdag når fronten trekker norodver og på torsdag får vi en liten pause fra de fleste regnbygene også på Vestlandet sør for Stad. Lavtrykk fortsetter å sende nedbør inn mot Sør-Norge ut uken. Været for neste helg ser mest lovende ut for Sørlandet og Sørøstlandet.

 

Over: Værsituasjonen mandag 25. juli. En kaldfront trekker inn over Vestlandet og fortsatter nordøstover i landsdelen. varmt nord og øst for varmfronten. Fra indre Østlandet og nordover til Helgeland kan mandagen by på godt over 25 varmegrader flere steder. (Fargeskala: Rød = i ovekant av 20 grader, Mørk rød = over 25 grader.

 

Over: Værsituasjonen onsdag 27. juli. Merkbart kjøligere over Sør-Norge(omkring 15 grader i vest, opp mot 20 grader på Østlandet og i Trøndelag). den varmeste luften trekker nordover til Nord-Norge med temperaturer over 20 grader her.

 

4 kommentarer

Personlig er jeg rimelig lei varmen på Østlandet nå, hehe.

Bor i en liten leilighet med svært god isolasjon, så god at jeg har ikke engang varmeovn installert og har ikke bruk for selv på svært kalde vintere.

Så ville gjerne hatt noen netter på rundt 10 grader nå ... er ofte oppe om natten for å ta en kjølig dusj.

Vurdert å flytte?

Er leiligheten godt isolert skal det ikke bli varmere inne fordi om det er varmt ute.

Andreas : du må nok lære deg hvordan solen og flater fungerer, gutt. Har du aldri satt deg inn i en bil som er kokvarm?

Skriv en ny kommentar