hits

Hundedagene spår været

Råtnende mat, galne hunder, flere fluer, hissig veps eller oppblomstring av glassmaneter. Den neste måneden kan by på mye i følge gammel tro.

Hundedagene, også kalt røtmåneden, starter i dag 23. juli og strekker seg til 23. august. Tidsperioden har sitt opphav i oldtidens Egypt, men spredte seg senere til resten av verden. Disse dagene bærer med seg mye gammel overtro, men også flere værtegn.

Her til lands er også hundedagen kjent for å vere merkedager for sommerværet. Går man for eksempel inn i hundedagene med godt vær, sies det at perioden avsluttes med dårlig vær. Andre tradisjoner derimot peker på at om den første dagen i perioden har fint vær, holder godværet seg en måned frem i tid.

I dag er det både varmt og sommerlig i hele landet, og med unntak av spredte regn og tordenbyger flere steder. Så gjenstår det å se hvilet vær vi får den neste måneden. Den kommende uken ser det ut til at det varmeste været slipper taket over Sør-Norge, mens varmluften holder stand noen dager til i Nord-Norge.Over: Været i Bergen i dag - nydelig lørdagsvær! Skal vi tro noen av de gamle værtegnene kan vi få 4 uker fremover med fint og varmt sommervær i vestlandsbyen.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar