hits

Hvordan unngå regnbygene i helgen

Helgen ser ut til å by på sommerlig og varmt vær i hele landet, men flere steder kan regnbygene være en liten festbrems.

Mest utsatt for disse bygene denne helge er Østlandet og indre strøk av Trøndelag, men muligheten for byger er også til stede i resten av Sør-Norge og i indre strøk i Nord-Norge.

Regnbyger er noe av det vanskligste været å melde for meteorologen. Det kan være vanskelig å varsle hvor bygene treffer og hvor kraftige bygene blir. I slike tilfeller er nedbørradaren din venn! Denne finner du på blant annet på storm.no. Søk på ditt hjemsted og finn radarbilde over landsdelen i kartspilleren under.

Nedbørradaren viser nedbøren i sanntid over landet merket med grønne felt (gul eller rød farge indikerer kraftig regn). Du kan også spille av de siste timene med radarbilder, og danne deg et bilde av bevegelsen til regnbygene. Da kan du kanskje klare å "gjette" hvor bygen går, eller se om den svekkes eller forsterker seg.

Lykke til!


Over: Nedbørradaren på storm.no. Trykk på "kart-fanen" og velg "radar" oppe til høyre i kartspilleren, så kan du også prøve deg på eit skikkelig korttidsvarsel. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar