hits

Tropenatt i vente?

Sommertemperaturene er kommet på et etterlengtet besøk på Vestlandet i dag og allerede før klokken ni i dag tidlig observerte Sola 20 grader, mens Bergen nådde 20 grader litt over klokken 10. I Bergen er dette den første sommerdagen siden St.Hansaften.

Bakgrunnen for de høye temperaturene er varme luftamsser fra kontinentet som trekk inn over Sør-Norge i bakkant av varmfronten som nå ligger over Midt-Norge. De varmeluftmassene vil ligge over Sør- og Midt-Norge også i morgon, torsdag, før de trekk lengre nordover i landet frem mot helgen. Det betyr temperatur omkring 25 grader flere steder i Sør-Norge i morgen, men allerede fra tidlig ettermiddag av vil en svak kaldfront trekk innover Vestlandet med tilskyende vær og overgang til regnbyger- kan hende med torden. Temperaturene vil også synke utover dagen.

Varmluft som trekk inn over landet onsdag og torsdag

 

Mulighet for tropenatt

De varme luftmassene vil også gi høye temperaturer nattestid og sjansen for at vi får observert tropenatt natt til torsdag på Vestlandet er absolutt til stede. Det skjer dersom temperaturen ikke synk under 20 grader i perioden fra kl 20 til kl 08. Statistisk sett så er det størst sjanse for tropenetter på sensommeren siden havtemperaturen er høyere enn tidligere på sommeren.

Helgeværet - varmest i nord

De varme luftmassene trekk gradvis nordover i landet de neste dagene, mens svake frontsystem vil påvirke været i sør. I Nord-Norge vil høytrykk gi mye pent vær og temperaturene vil stige godt over 20 grader fredag og lørdag, kan hende opp mot 25 grader de varmeste stedene. Søndag noe mer tilskyende og mulighet for enkelte regnbyger.

I Sør-Norge ventes det mer varierende helgevær med regnbyger, kan hende også med torden, Temperaturen synker noe, men fortsatt temperaturer omkring 20 grader.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar