Varmere vær

kommentarer 3 kommentarer

Den kommende uken er det ventet hetebølge på kontinentet og noe av denne varmen dras opp til Sør-Norge i midten av uken, og videre nordover til Midt- og Nord-Norge senere i uken.


En høytrykksrygg kommer inn over landet fra vest i løpet av morgendagen, og denne blir liggende over Skandinavia store deler av den kommende uken. Dessverre så vil et lavtrykk i vest bli noe nærgående til tider og sender en varmfront med regn, yr og tåke inn mot Sør-Norge på tirsdag. Tirsdagen blir derfor våt på Vestlandet, og ganske så skyet på Sør- og Østlandet, mens det blir noe lettere vær lenger nord i landet. Det positive er at denne fronten drar med seg mye varmluft fra lenger sør i Europa, så temperaturene er ventet å stige, og vil onsdag ligge rundt 20-25 grader de fleste steder i Sør-Norge.
 

Temperaturer i dag søndag (øverst), og på onsdag.


Torsdag fortsetter varmluften nordover, og dagens prognoser indikerer at det er forholdsvis stor sjanse for temperaturer over 25 grader i Trøndelag og sørlige Nordland torsdag og fredag. Nærmere helgen er det Nord-Norge som mottar denne varmluften. Den har da trolig blitt noe avkjølt på vei nordover, men det er likevel gode muligheter for å se 20-tallet også i nord, om nedbøren holder seg unna. Om det kommer nedbør eller ikke på torsdag-fredag er nemmelig ganske så usikkert, og særlig i Sør-Norge er det ganske stor sjanse for regnvær og noe lavere temperaturer enten torsdag eller fredag, eller begge dagene. Temperaturene vil da i så fall falle noe igjen.

 

Temperaturvarsel for mandag (øverst) og fredag. 

3 kommentarer

neida

17.07.2016 kl.18:26

til uken skulle det bli tosifret antall gradefall...

kvakksalvere

Joda

18.07.2016 kl.10:51

Noen ganger burde noen neida-folk få prøve seg som meteorolog. Spesielt de som ikke forstår hva 'prognose' betyr. Og i hvert fall de som har en tendens til å glemme at værmeldingen er mer riktig enn feil.

Lekeland...

20.07.2016 kl.12:27

Til Joda:

Ikke problemer med å skjønne hva prognose betyr. Når prognosene endres så ofte og så markant som denne sommeren, så er det enten noe feil i verktøyet som produserer prognose data eller hos de som leser og tolker prognose data - eller for så vidt begge deler!

Denne sommeren har værmeldingen IKKE vært mer riktig enn feil!

Meldingene som presenteres - både symbolikken og teksten - er ALTFOR dårlig til å kunne brukes som planleggingsverktøy for turer. Spesielt utfordrende blir dette om en ønsker å planlegge en lengre tur i fjellet!

Noen ganger burde "joda-folk" lese og skjønne den kritikken som kommer

Skriv en ny kommentar

hits