hits

Omsider sommer igjen

Etter at juliværet så langt har vært preget av ustabilt vær og lavtrykksaktivitet med mye bygevær, tidvis med torden, og temperaturer på den kjøligere siden, er det nå håp i sikte for neste uke i store deler av landet.

Men vi må vente litt på det potensielle finværet, for selv om værprognosene har vært usikre de siste ukene er det i alle fall sikkert at store deler av landet går en våt helg i møte. Kraftige regnbyger vil prege været på Vestlandet og i Nord-Norge, særlig på søndag. Som bildene under viser er det fra i dag og ut uken ventet 40-60 mm lokalt på Vestlandet, og opp mot 30-40 mm i indre strøk av Troms og nordlige Nordland. Sør- og Østlandet, og deler av Midt-Norge, slipper billigere unna og får nok en forholdsvis fin lørdag, men på søndag vil også disse områdene være utsatt for bygevær. I Trøndelag er det også fare for torden på søndag.

Nedbør fredag tli søndag
Nedbørsmengder fra i dag og ut søndag, opp mot 40-60 mm på Vestlandet.

Allerede på mandag bedrer været seg i sør, med færre byger og kanskje gløtt av sol innimellom bygene, før et svakt høytrykk kommer med finværet på tirsdag, og da kan det bli fint i det meste av landet.Dette høytrykket ser ut til å kunne bli liggende over landet utover i uken og kanskje inn i neste helg, men det er ikke et særlig solid høytrykk, og nedbørsområder ligger og truer både vest i havet, sør på kontinentet og øst i Russland. Særlig nedbørsområde i vest virker truende og kan nok komme inn på Vestlandet i midten av uken og gi en gråværsdag eller to, før det bedrer seg igjen, mens nedbørsområdet over Russland truer Finnmark nærmere helgen igjen. Tatt i betraktning de mange gråværsdagene som har vært rundt om i landet den siste tiden, ser det i alle fall ut til å bli en kraftig bedring i været den kommende uken, selv om det ikke nødvendigvis blir like flott overalt hele tiden. Temperaturene vil også begynne å stige fra midten av uken og inn mot neste helg, og det er gode sjanser for å se 20-tallet i det meste av Sør-Norge, og på Sør- og Østlandet kanskje også over 25 grader.

 

Temperaturprognose i Sør-Norge neste helg. 

10 kommentarer

men neste uke skulle det jo bli tosifret antall gradefall og plaskregn over hele Norge......

Så, jeg ser også at solen skinner og forstår at nå blir det det knallværet.....

Jeg forstår ikke at kvakksalvere som dere i hele tatt tør og skryte av jobben deres, langt mindre forstår jeg at dere får lønn, .....

Dere er og blir en gjeng kvakksalvere, håper dere innser det selv.

"Omsider sommer igjen" leser jeg i overskriften.

Hva var det i den perioden sommeren var borte da? Høst?

I Norge kan vi ha mange forskjellige typer vær og temperaturer om sommeren men det er da likevel sommer uansett?

Stekende hett, guffent kjølig, sol fra blå himmel, grått og overskyet, øsende regn, hagl, kanskje til og med snø? Alt er en del av den norske sommeren.

Drita lei all skrivinga om været i Sør-Norge........Norge er litt mer......

Sommmer??? Hvor er sommeren i midtnorge??

Vi har ikke engang hatt en ENESTE dag med 25 grader i år

Men som vanlig er jo Oslo hele Norge...

Stort sett regn, med en temperatur på rundt 15 grader. Det melder dere for øyeblikket på vestlandet den kommende uken. Mulig jeg er sær, men jeg synes ikke det er så mye sommer å juble for jeg.

Som regel er det sør og Østlandet de snakker om. Tror ikke på overskrifter

Ekkelt å si det..Det blir kjempevær fra Onsdag og 14 dager fremover i MidtNorge..0ver 20 grader...hahaha så gøy,regner det litt på Østlandet?

Skal vedde på at disse værmelderne har internett. De så hvordan været var i New York, varmt og godt. Da er det en selvfølge luftstrømmene tar med seg godværet til Norge.

Før vi får pent vær i Norge skal vi få et skikkelig spetakkel av lyn og torden.

Egil Juell Hassel

Egil Juell Hassel

En venn av meg er værmelder og han uttaler følgende. Det er aldri noe galt med værmeldingene. Det er været det er noe feil med.

Varsel som presenteres gjennom media endrer seg fra time til time og frem og tilbake mange ganger før aktuelt tidspunkt kommer. Når tidspunktet kommer så stemmer ikke varselet allikevel! Håpløse varsel og prognoser!

Likevel er dere frekk nok til å påstå at publikum ikke leser varslene riktig! Ikke se på symbol men les teksten sier dere. Hvorfor frontes da varslene gjennom symbolbruk? Hvorfor kan dere ikke få symboler som matcher teksten?

Det er nok ikke bare evnen til å spå været som mangler hos dere, men også evnen til å lese og forstå deres publikum!

Har vi egentlig bruk for tjenesten dere leverer?

Skriv en ny kommentar