hits

Høstlig helg

Denne helga vil et lavtrykk fra vest sende nedbør innover Sør-Norge, og et annet lavtrykk fra øst sende nedbør innover Nord-Norge. Med andre ord vil hele Norge få påfyll av regn i løpet av helgen.

Antar at flere las blogginnlegget om at helgen kunne ende med 30 varme og sol. Joda det var med forbehold, men vi hadde et håp en liten stund. Håpet, som var godt støttet av tilgjengelige prognoser, var at et høytrykksområde skulle bygge innover oss. Høytrykksområdet ligger fortsatt i prognosene men er redusert til en smal høytrykksrygg som passerer allerede fredag, og gir rom for relativt kraftige lavtrykk. Så dersom planen var hagefest og strandliv kan jeg meddele at helgeværet passer best til gjærbakst og en god bok.

Fredag

Grafikken under viser værsituasjonen fredag. Lavtrykk ligger øst, vest og nord av vårt lange land, men ingen over oss! Lavtrykket i nord vil gi litt regn aller lengst nord tidlig på dagen, ellers så er det ryggen som er sjef og gir oss lange perioder med opphold og sol i hele landet. Må nevnes at ryggen ikke er sterk nok til å holde alle regnbygene unna, men bedre enn dette blir det ikke denne uken...

Så mitt råd er (særlig om du er vestlending) å komme seg ut i løpet av fredagen. Selv har jeg planlagt at dette blir dagen for plenklipp.

Lørdag og søndag

Helgeværet domineres som nevnt av to lavtrykk. Et til Sør-Norge og et til Nord-Norge, begge vil gi påfyll av nedbør i alle landsdeler men for det aller fleste er der tørrere perioder å spore. I Nord-Norge er utsiktene for oppholdsvær best første del av lørdag, for Trøndelag og områdene østafjells er det søndagen som gjelder mens det i vest rett og slett blir vått, særlig lørdag.

Grafikken under viser summen av nedbør som er ventet over Vestlandet lørdag. I de rødeste områdene er det ventet over 50mm ila 24 timer, i de mørkeblå mellom 20 og 30mm. For de som ikke har et forhold til mm nedbør kan jeg si at dette minner om en klassisk høstdag...


 

Og ja en liten ting til. Har du planer om båtliv husk å sjekke vindvarslene, for de to lavtrykkene vil gi vindøke opp i kuling i utsatte områder.


  


 

2 kommentarer

skulle det ikke bli tosifret antall gradefall likevel nå?

Kvakkalvere.

Laksefiskeren

Laksefiskeren

I mitt neste liv skal jeg bli meteorolog. Aldri opplevd makan til bomtips og feil spådommer.

Skriv en ny kommentar