hits

90graders vinddreining gir tosifret temperaturfall

På tirsdagens "varmest i landet liste" hadde alle topp fem noteringene adresse i indre deler av Troms eller Nordland, slik var også trenden mandag - men nå snur det.

Topp fem tirsdag:

Saltdal: 26.4C
Dividalen 26.3C
Laksfors i Grane: 25.4C
Mosjøen Lufthavn: 25.0C
Hjartåsen:25.0C

De som er i nord har nok allerede merket at onsdagen ikke følger opp med samme varmen. Grunnen er rett og slett at vinden sakte med sikkert skifter retning.

I starten av uken lå lavtrykk over Kolahalvøya og holdt vindretningen nordøstlig. En vindretningen som i stor grad holder de kjølige maritime luftmassene til havs. Lavtrykket i nordøst er (dessverre) kommende dager ventet å sakte trekke østover i Barentshavet, noe som resulterer i at vinden vil dreie nordvestlig. 

Bildene under viser vinddreiningen fra tirsdag til torsdag.

Og med en nordvestlig vindretning vil temperaturene endres betydelig, for nordvest er en vindretning som skuffer kjølig luft fra Norskehavet og Barentshavet innover land.

Sjekk endringene i temperaturene. Fra en varm og sommerlig tirsdag, til en heller kjølig torsdag. Flere steder i Nordland og Troms venter et tosifret temperaturfall fra tirsdag til torsdag.Flere synes kanskje at det er lettest å se på værsymbolene når de lurer på hvordan været blir kommende dager. Er jo kanskje ikke så nøye hvilen vei det blåser? men faktisk kan vindretningen alene gi nok informasjon til at man kan si hvordan været blir i de ulike landsdelene. Opphavet til luftmassene som ventes sitter nemlig på fasiten på hva som er på vei. Ventes det tørr innlandsluft eller fuktig havluft? men mer om dette en annen gang..

Tirsdagens varmest i Sør-Norge ble forresten Kongsberg Brannstasjon med 24.2 grader.

 


 

 

 

10 kommentarer

dghztgjtd

Er det noen som syns det er rart hvis jeg sier at dette tror jeg ikke før jeg ser det? Feilmeldingen kliner til igjen, de burde tatt fellesferie hele gjengen slik at vi slapp å høre på disse skrullete varslingene deres.

Metereologer skulle fått lønn på akkord... Det gjelder også mange andre kommunale arbeidsplasser, forøvri.

Meteorologer i dag, kan sammenlignes med 1800tallets kvakksalvere, de har overhodet ikke noe greie på hva de driver med, men de får den lønnen da, en meteorolog står på tv, ordlegger seg på rette måten, så har den dekket opp alle eventualiteter som måtte komme i løpet av en dag" det blir klart vær, med antydning til skyer, mulig litt nedbør utsatte steder og fallende temperaturer noen steder, ellers stigende" Der har dere den perfekte meteorologpraten, det er bare bullshit. man kan sammenligne dere med regndanserne som indianere hadde......Dere klarer søren ikke melde været over deres eget hode i morgen engang, men skal stå der og forklare meg hvordan været blir om 1 uke?

haha, ja særlig, hvorfor får dere lønn egentlig? Meteorolog er et av de mest bløffende yrkene som eksisterer.Katten min har mer greie på været en det dere har for når den trekker inn, da VET jeg det blir pøsregn innen rimelighetens tid...

nå påstår bløffmakerene det skal bli fallende temperaturer, da kan vi jo egentlig regne med 1 ting, og det er at nå blir det stigende temperaturer.

Slå sammen Norsk tipping og

Vervarslinga.

I min erfaring er internasjonale vær tjenester mer nøyaktige enn våre nasjonale. For eks Accuweather eller Climendo.

Men er jo ikke kjempenøyaktige de tjenestene heller da.

Hvorfor heter dere meteor olog, er det tilfeldigvis slik at dere sitter på kvelden og titter opp på stjernene å forsøker å spå været ved hjelp av stjernetegnene? hm?

Når jeg kaller dere for kvakksalvere, er det fordi dere tilbyr et produkt som ikke holder mål, og på toppen av det hele skal dere ha betalt for det......

At ikke dere skammer dere, jeg så han jon smith på distriktsnyhetene nå, han sto og tøvet, og dekket opp ordene sine, så uansett om det hadde blitt sol eller regn, kaldt eller varmt, så ville han fått rett et sted iallefall.....men han var ikke sikker på hvor bygene ville falle, men det ville bli byger trodde han, ikke alle steder da, for det ville bli sol noe steder, og dette på et område ikke større en Østlandet.tenk at dere holder på slik, det pussige er at tydeligvis så hører ikke folk etter hva dere sier, iallefall på tv, for hadde folk gjort det, ville dere vært avslørt som kvakksalvere for over 40 år siden....

Skal man sjekke været i Norge bør man følge med luftstrømmen fra New York. Regner det i NY vil Norge få tilsvarende vær i løpet av 2-4 dager.

Akkurat nå i NY er det varmluft og utrygt for lyn og torden. I Norge vil vi få regn de nærmeste dagene. Deretter vil vi oppleve varmere dager og pent vær mot slutten av juli mnd.

Herbjørn Strømmesen

Herbjørn Strømmesen

Syns de er flink å fastsette været. At det ikke stemmeras og til er jo selvfølgelig en klar tanke om at det er ikke så lett å følge Gud sine tanker :) Vi men esker er så flinke til å tilpasse seg så kun bare et smil :)

Skriv en ny kommentar