Hvor i landet vil det regne minst de neste 10 døgn?

kommentarer

Vi nærmer oss et opphold fra alt regnet over Sør-Norge som man kan lese mer om her: http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/--kan-bli-25-grader-til-helga/3423240685.html

Men sent i helgen er det etter alt å dømme på'an igjen i sør, og når vi ser at varmen og det stabile været er på vei til å avsluttes også lengst nord i landet blir spørsmålet hvor man skal ta veien, rent bortsett fra Middelhavsområdet som stort sett alltid har penvær å by på.

Et kart som viser nedbøren for de kommende 10 døgn kan kanskje være litt til hjelp:


Skal du oppholde deg på et enkelt sted i landet de kommende 10 dagene er altså sjansen relativt stor for at du får minst en 20mm høy vannsøyle i hodet. Årsaken er den ustabile starten og avslutningen av perioden i Sør-Norge, samt lavtrykket over Finland med tilhørende frontsystem som gir nedbør i nord. Men der er som du sikkert kan se unntak og vi zoomer inn:


Røst, Værøya og Træna og muligens Vikna er ventet å kun få rundt 2-3 mm nedbør for de kommende 10 dagene, noe som må være godkjent. Slik er det faktisk veldig ofte sommerstid - at kyststrøkene og øyene utenfor kysten er vesentlig tørrere enn indre og midtre strøk. Dette både fordi organiserte fronter og lavtrykk har en tendens til å gi mesteparten av nedbøren idet luften treffer fjell og fordi de typiske regnbygene sommerstid inntreffer der luften blir mest ustabilt, som er mer innover land. Så tipset for bli å ta en øyhoppe-ferie i Nord-Trøndelag og Nordland.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits