hits

Sommer i juli?

Starten på juli ser ut til å fortsette som juni avsluttes. Flere lavtrykk sirkulerer vest for oss, og opprettholder sørlige vinder over landet med regn og regnbyger som brer seg nordover.

Flere lavtrykk vest og sørvest av oss vil de neste dagene gi regn og regnbyger til Sør-Norge med temperaturer rundt 15 grader. Nord for Stad og Dovre blir det derimot lange perioder med oppholdsvær og temperaturer opp mot 20 grader flere steder. Nord-Norge får noen regnbyger, men i perioder også mye fint vær. Temperaturene her ligger over det normale for årstiden, i overkant av 20 grader de varmeste stedene.

Fredag til søndag vil et lavtrykk utvikle seg og flytte seg nordvestover i Norskehavet. Dette gir tilskyende vær og synkende temperaturer i Nordland igjen fredag, i Troms og Finnmark i slutten av helgen og starten på neste uke.

Bildet under viser situasjonen søndag. Da ligger et lavtrykk vest av Vesterålen og Troms, og tilhørende nedbørområde trekker nordover i Troms og Vest-Finnmark med lokalt mye nedbør i disse områdene. Samtidig vil sørvestlige vinder da gi en bedring i været østafjells, med lange perioder med sol her. 

2 kommentarer

i Hele Juli, August og September 2016 i Hele Landet uten at Spitsbergen og Finnmarksvidda blir det vedvarende kraftige Høytrykk som gir vedvarende Sørøstlig vær type med bris, Helt Klart, pent og varmt vær. Maksimums temperaturer på +30 Grader. Minimums temperaturer på +23 Grader.

Kan ikke meterologisk bare bekrefte at det ligger et stabilt lavtrykk sør for Island som vil sende nedbørområder inn mot vestlandet/sørnorge og at det ikke vil bli noe stabilt godt sommervær før det svekkes og forsvinner. Antagelig vet de også mye om hvor lenge dette lavtrykket vil ligge stabilt og bør fortelle feriefolket sannheten. Men turistnæringen liker vel ikke det for da drar de fleste sydover.

Skriv en ny kommentar