Grått og vått i sør

kommentarer

Sist uke var det slutt på det stabile fine sommerværet i Sør-Norge, og denne uken ser det enda gråere og våtere ut. Lavtrykkene i Nord-Atlanteren vil ha en stabil kurs mot Norge, og ingen høytrykk er i sikte som kan blokkere de fra å trekke inn mot landet. Ofte får vi en høytrykksrygg mellom lavtrykkspasseringer som kan gi fint vær mange steder en dag og to før det blir regn igjen, men dessverre venter vi ikke engang dette for Sør-Norge sin del.

De våteste dagene blir trolig torsdag, fredag og lørdag. Sørlandet, sørlige deler av Vestlandet og Telemark kan få 20-30 mm regn på torsdag, og 30-40 mm på fredag. På Østlandet mulighet for 10-20 mm på fredag og 20-30 mm på lørdag. På Vestlandet kanskje så mye som 40-60 mm lokalt på lørdag. Disse tallene er selvsagt usikre, men det blir en våt uke, og de som ikke har startet sin planlagte ferie i Sør-Norge skal prise seg lykkelige for det.


Akkumulert nedbør fra mandag til søndag denne uken. Gult er 90-100 mm, rødt fra 40-90 mm.

Landet vårt er langstrakt og når det er så dårlig i sør så er det ofte gode nyheter for Nord-Norge. Nå er det ikke ventet strålende sommervær i nord heller, men ytre strøk av Troms og Finnmark vil få lite nedbør og perioder med pent vær. Og mens temperaturene i Sør-Norge stort sett vil holde seg under 20 grader, så vil de mange dager krype over i Nord-Norge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits