hits

Sankthansaften

Ettersom morgendagen er Sankthansaften legger jeg ut et litt mer detaljert varsel for morgendagen. Antar at flere har tenkt å tilbringe kvelden utendørs, enten med bål eller i båt, og da kan det jo være greit å vite hva man kan forvente av vær.


Nord-Norge:
Stort sett oppholdsvær i Øst-Finnmark og på Vidda. I Vest-Finnmark og i Troms starter dagen med regnbyger, men avtagende bygeaktivitet ila ettermiddagen og kvelden slik at under St.Hans feiringen er det kun ventet en og annen byge i området. Kraftigere bygeaktivitet i Nordland, da særlig i områdene sør av Saltfjellet hvor bygene kan inneholde torden. Sørlig bris gir gradvis litt stigende temperaturer i hele landsdelen gjennom torsdagen.

Trøndelag:
Regnbyger, kan hende med torden. Avtagende bygeaktivitet ila kvelden. Sørlig eller skiftende bris. Litt stigende temperaturer.

Vestlandet:
Regnbyger, få byger sør for Bergen. Avtagende bygeaktivitet ila ettermiddag og kveld. Sørlig eller skiftende bris og små endringer i temperaturforholdene.

Østafjells:
Stort sett oppholdsvær. Men med tanke på Sankthansfeiringen er det vert å merke seg en varmfront som trekker inn fra sør. Frontsonen vil gi tilskyende vær ila ettermiddagen og til kvelden trolig regn langs Sørlandskysten og i områdene sør av Mjøsa. Dårlig timing med tanke på bålkos utover kvelden, men vi krysser fingrene for at den somler litt på veien!  Rolige vindforhold og litt stigende temperaturer,

Longyearbyen: Fortsatt en skyet værtype og muligheter for litt regn. Sørlig bris og små temperaturendringer.

 

Bildet over viser prognosen torsdag kveld, der de grønne feltene indikere nedbør. For områdene i Vest-, Midt- og Nord-Norge er dette byger, men i sørøst er varmfronten som nærmer seg.

 

 

Én kommentar

Selv om jeg bor midt i et grønt felt, så tar jeg det helt med ro. Denne gjengen fra StormGeo treffer sjelden i sin spådom allikevel:-)

Har fulgt med på storm.no noen dager nå fordi jeg planlegger en tur i Jotunheimen til uken. Varslene endres fra time til time og gjerne fra ytterpunkt til ytterpunkt. Det går fra overskyet og mye regn til sol og null regn - og gjerne tilbake igjen......Tjenesten er totalt ubrukelig som planleggingsverktøy!

Skammelig lav kvalitet!

Skriv en ny kommentar