hits

Blir det søkkvått hos deg?

Som jeg skrev i går har sprikende prognoser gjort jobben med å varsle været for kommende helg utfordrende. Ingen tvil om at våte luftmasser ville gi mye nedbør - men til hvem? Heldigvis har prognosene blitt noe mer enige i løpet av siste døgn, så her kommer en liten oppdatering.

Lavtrykk er som nevnt ventet opp fra sør. Første lavtrykk trekker fredag fra sørlige deler av Nordsjøen,via Østlandet før det fortsetter mot Sverige og Nord-Finland. Dvs det vil påvirke områdene Østafjells fredag, men resten av helgen ligger det øst av oss. Det andre lavtrykket som er ventet trekker fra Sør-Sverige og nordøstover til Norskehavet ila søndag. Skal sies at her er prognosen fortsatt noe usikker, men det ser ut til at også dette lavtrykket vil legge igjen det meste av nedbøren over Østlandet

Så oppsummert ser det ut til at store deler av landet slipper unna det søkkvåte, men Østlandet må forberede seg på to våte døgn.  Fredag ventes ca 20 mm nedbør, lørdag bare enkelte byger (og noen soltimer) før søndagen kan bli søkkvåt med hele 50mm regn!

 

Over en kopi av siste oppdatering ang nedbøren i helgen. Blått er vått, rødt er søkkvått...

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar