Planen for helga er satt, men hva blir været?

kommentarer En kommentar


 «Var på nettet å sjekket været på mandag og da skulle det blir sol, på tirsdag viste det regn og nå viser det sol igjen. Går jo ikke å planlegge noe ut i fra dette!»

Som meteorolog får jeg stadig høre fra folk som er oppgitt over hvor mye varslet endrer seg, og tro meg det er minst like frustrerende for meteorologen. Ofte er det slik at vi vet at lavtrykk er på vei mot oss, men vi er usikre på eksakt bane eller hastighet. Da vil det alltid være områder som blir liggende i grenseland, dvs enten akkurat innenfor lavtrykksbanen med regn og skyer, eller like utenfor med opphold og sol. Og med alltid nyeste data ute på nettet vil dette skifte frem og tilbake heilt til prognosene er blitt enige om utfallet for ditt søk.

Men ja, tilbake til været for kommende helg, hva skjer?

Alle prognoser er enige om at varme og fuktige luftmasser fra sør er på vei nordover. Det er en varmfront som vil gi søkkvåte dager på grunn av kraftige regn- og tordenbyger.

Enigheten er stor om at torsdag ligger varmfronten er det ventet over Danmark og det er ingen tvil om at den trekker nordover. MEN skal det nordover Norge? Eller tar de en mer østlig bane og heller hilse på svenskene?
Fasiten har ikke jeg i dag, forhåpentligvis kan jeg være litt mer tydelig på dette i morgen, det eneste jeg vet for sikkert er at noen går en søkkvåt helg i møte.

 Legge ved en kopi av de to siste prognosene vi har for nedbørfordelingen i helgen (slik at dere selv kan se hva meteorologen har å slite med :P )

Det blå områdene er våte, mens det røde er søkkvåte.Den øverste rekken viser nest siste forslag, mens nedre rekke er siste tilgjengelige data..

Håper virkelig at siste ikke blir gjeldende, for da blir det en utrivelig våt helg i Trøndelag og Nordland...

Ã?n kommentar

Lekeland

21.06.2016 kl.23:13

Det er ikke lenge siden denne gjengen gikk høyt ut og lovet en varm og flott St.Hans!

Man kan ikke sette lit til noe av det denne gjengen og gjengen fra YR presenterer. Om man sammenligner YR og STORM spriker de ofte i hver sin retning. YR melder ofte fint vær så lenge de kan inntil "de kikker ut av vinduet" og ser at det er overskyet og regn - da justeres meldingen for kommende døgn. STORM hopper ofte frem og tilbake - ikke små justeringer, men fra ytterkant til ytterkant.

For meg i hverdagen er jeg likgyldelig til varslene (siden de ikke kan brukes). Om jeg planlegger en fjelltur hadde jeg ønsket meg mer presise varsler for planleggingens del. Det er også en viss fare forbundet med upresise varsler i fjellet!

Trodde disse menneskene hadde en lang utdannelse som man kunne forvente en viss kvalitet av, men slik virker det ikke være! Bortkastet tid og ressurser!

Skriv en ny kommentar

hits