Strålende Sankthansvær!

kommentarer 8 kommentarer

Et nedbørområde over Sør- og Østlandet gir kraftig regn i disse områdene onsdag formiddag, og fra Lofoten til Vest-Finnmark er det spredte byger. Uken fortsetter med ustabilt vær, men i neste uke vil derimot sommeren gjøre seg gjeldende.

I Sør-Norge opprettholdes ustabile luftmasser resten av denne uken. Det betyr lokale regnbyger, hovedsakelig i indre strøk om ettermiddagen, og kan hende da med torden. I Nord-Norge vil varmere luftmasser fra øst gi forbigående betydelig stigende temperaturer i Finnmark torsdag, ellers relativt kjølig med regn og regnbyger.

I starten på neste uke vil derimot et høytrykk komme inn over Skandinavia fra vest. Dermed vil varmere luftmasser fra sør trekke inn over landet vårt. Dette gir stigende temperaturer og mye pent vær i Sør-Norge, perioder med sol også lenger nordover. Er vi heldige blir høytrykket liggende over Skandinavia ut uken, noe som vil gi strålende sommervær også på Sankthansaften torsdag 23. juni. Fra tirsdag til torsdag kan temperaturene komme opp i 24-26 grader i Sør- og Midt-Norge.

Det er derimot noen unntak som vanlig. Fra tirsdag til onsdag vil et frontsystem trolig komme inn mot nordlige deler av Vestlandet og gi litt regn her. Nedbøren flytter seg så videre nordover til Midt-Norge, Nordland, Troms og Vest-Finnmark tirsdag kveld til onsdag. Videre er prognosene usikre for onsdag og torsdag når det gjelder områdene fra Vestlandet og sørover til Sørlandet. Det er muligheter for at lavtrykk fra sør eller sørvest vil gi litt regn her, noe som kan gi en våtere Sankthansaften enn man håper på.

Bildet over viser temperaturer søndag, rundt 15-18 grader de varmeste stedene i sørøst.


Bildet over viser temperaturer tirsdag, opp mot 25-26 grader de varmeste stedene i Sør-Norge.


Bildet over viser temperaturer torsdag, da ventes det høye temperaturer også videre nordover i Midt-Norge.

8 kommentarer

Anonym

15.06.2016 kl.16:40

I Hele Norge Uten at Finnmarksvidda og Spitsbergen kommer sommeren nå for fullt å gir maksimums temperaturer på +30 grader.

Tor-Ivar Nielsen

16.06.2016 kl.07:12

Jeg ser at halve Norge er borte fra kartet. Det er kanskje ikke så viktig å ha med Svalbard, Finnmark og Troms.

Omang

16.06.2016 kl.13:41

Nei :-)

Meg

16.06.2016 kl.14:00

Den delen fra Bodø og nordover er jo ikke del av Norge eller?

Anny Ulstein

16.06.2016 kl.14:55

Du vet det Tor-Ivar, det er bare Østpå som betyr noe, når de har finever, da har hele Norge finever, når de har drittver, har hele Norge det.

Egil

16.06.2016 kl.16:10

Sytpeisa😁

doffen

16.06.2016 kl.18:33

Blir spennende dette her ;D

Yr er ikke helt enig med denne spådommen...men alle kan jo ikke ha rett hele tiden :D

Jenny

17.06.2016 kl.00:39

Det er alltid sånn at når det er finvær sørpå så hører vi masse om det, men er det skitvær så hører vi lite, for da går søringan rundt å sutre. Når det er kanonvær nordpå sies det heller ikke så mye om det, men det er vel for å dysse det ned så ikke søringan skal bli enda mer sutrete.

Skriv en ny kommentar

hits