Kuldegrader i juni!

kommentarer 8 kommentarer

Flere morgener har man i Sør-Norge våknet opp til blå tall på gradestokken. Det startet naturlig nok med de høyereliggende lokasjonene som Juvasshø, Gaustatoppen og Mannen i Møre og Romsdal, men i dag har også litt lavere områder fått kjenne litt på kulden.

Ser man på observasjonsteder under 500 meter var Tynset i Hedmark kaldest i løpet av den siste natten, altså natt til fredag. Her ble det målt så lavt som -1.9 grader og det 10 dager inn i juni! Blant andre steder som lå under nullpunktet i nattetimene finner vi Evenstad i Hedmark med -0.8 og Rørvik med -0.6 grader.

Selv om gradestokken for noen så nitrist ut på morgenen og minnet mer om vinter enn sommer, så er vi heldigvis riktig måned for det! Juni er den første sommermåneden, men også den måneden der solen er på sitt høyeste og der vi har flest timer med sol over horisonten. Med finvær ut og lite skyer på himmelen klarer solen og varme luften så pass at disse kaldeste stedene får økt temperaturen sin med 10-15 grader til litt ut på ettermiddagen og kvelden.

Det er i innlandet og i høyden vi kan få slike lave temperaturer på denne tiden av året, for i de mer kystnære områdene begynner nå havet og fungere som en varmeovn og hindrer gradestokken i å gå for lavt ned. Ved mange av fyrene ved Sørlandskysten kom ikke temperaturen under 10 plussgrader i det hele tatt i løpet av natten og nå på dagtid varmen solen så pass at vi ser nok 20-tallet flere steder.

Under vises temperaturkart for Sør-Norge med fredag morgen til venstre og fredag ettermiddag til høyre.

       

 

8 kommentarer

Stian

10.06.2016 kl.17:13

Har du ikke bedre ting å skrive på denne rosa bloggen? Jeg blir flau av folk som deg.

Espen Hansen

10.06.2016 kl.17:32

Sikkert den globale oppvarmingen som gjør det kaldere?

Kris

10.06.2016 kl.17:52

Med denne temperaturen vil nok isbreene smelte i rekordfart.

Bjørn Sand

10.06.2016 kl.18:19

Interessant at noen fortsatt fornekter menneskeskapte klimaendringer. Skyldes denne fornektelsen lav IQ, eller ønsket om å gamble med framtiden til våre etterkommere?

Anders

10.06.2016 kl.18:20

"Global warming isn't real because I was cold today! Also great news: World hunger is over because I just ate." -Stephen Colbert

Kåre

10.06.2016 kl.18:42

Vet dere, jeg håper av hele mitt hjerte (og konas med) at Østlandet får en fin sommer.Særlig den gaten der media møtes. En sommer de kan minnes tilbake til med glede. Det er så velsignet for resten av landet å slippe å høre på gnålet. Gnålet om rekord for sydenturer om været er dårlig, gnålet om "climachange", gnålet om det store forbruket av lykkepiller på grunn av noen regnbyger. Ja i det hele tatt gnål.

HAARP

10.06.2016 kl.23:31

Det er HAARP som er årsak til kuldegrader i juni 2016, ikke global oppvarming slik det presenteres for folk flest. Meteorologene vet dette, men holder tett om det.

Løft blikket mot himmelen og se Chemtrails som lages titt og ofte. Dette er kjemikalier som varmes opp av HAARP og skaper det været/våpenet myndighetene ønsker.

HAARP er et våpen som vil bli brukt oftere og oftere med dødelige konsekvenser for de som rammes. HAARP brukes også til å smelte isen på nord og sydpolen.

Norge har et HAARP anlegg i Ramfjordmoen i nærheten av Tromsø. Hvorfor? Krev svar fra makta i norge.

Lykke til

Jens S. Vindel

11.06.2016 kl.07:35

Jeg tror på at gud passer på oss i denne fryktelige tiden med global oppvarming! Halleluja

Skriv en ny kommentar

hits