Varmere igjen til helgen!

kommentarer En kommentar

I Sør-Norge var det mange som våknet opp til betydelig lavere temperaturer onsdag morgen i forhold til det vi har hatt de siste dagene. Fortvil ikke, det blir varmere igjen til helgen.

Tirsdag låg det tåke og lavt skydekke over store deler av Vestlandet. På deler av Sør- og Østlandet var det derimot strålende sol og temperaturer som nådde 25-27 grader flere steder. Både Rena i Hedmark og Nesbyen i Buskerud nådde 27 grader i maksimumstemperatur. Natt til onsdag og onsdag formiddag passerte derimot en kaldfront over sørlige deler av landet, og kjøligere luft fant veien sørover. Onsdag er dermed temperaturene merkbart lavere, med rundt 15-20 grader pluss på de varmeste stedene.

Natt til fredag og fredag formiddag vil et lavtrykk utvikle seg over sørlige deler av Sverige. Dette vil trolig gi en vindøkning i områdene rundt Oslofjorden, opp til kuling utsatte steder. Det vil trolig også komme noen regnbyger her. I helgen vil derimot dette lavtrykket flytte seg østover og nordover, noe som gir stort sett rolige vindforhold og mye sol til den sørlige delen av landet sør for Stad og Dovre. Dermed vil også temperaturene stige igjen til opp mot 25 grader de varmeste stedene.

 

Bildet over viser lavtrykket over Sør-Sverige fredag morgen.

 


 

Bildet over viser lavtrykket på vei nordover vest i Russland lørdag morgen.

 

Ã?n kommentar

Hilmar Madsen

09.06.2016 kl.23:03

Med et lavtrykk i Russland vil vi i nordnorge få vind fra øst og forhåpentligvis varmere vær.

Skriv en ny kommentar

hits