Vinterhelg

kommentarer

Vinteren melder sin ankomst til helgen for store deler av landet vårt - også i lavlandet i Sør-Norge.

Lavtrykk vil torsdag trekker østover i Skandinavia og vil fra fredag sette opp ett kaldt nordlig vindfelt over landet. Denne luften bringer med seg kalde byger i form av snø mange steder og mest utsatt for disse bygene er Møre og Romsdal.

I Nord-Norge vil helgen by på en del skyer på himmelen, men i all hovedsak oppholdsvær. unntaket her er i ytre strøk for der kan det i perioder streife innom en og annen snøbyge.

I Sør-Norge vil fredagen trolig bli den dagen som kan gi mest hvitt på bakken. Som sagt vil Møre og Romsdal merke bygene mest og da særlig fredag, men trolig gradvis noe avtagende bygeaktivitet utover i helgen. På Vestlandet sør for Stad ventes snøbyger fredag, til dels som sludd ved kysten først på dagen og i sør, men i ytre strøk og dermed opphold i indre strøk. Lørdag og søndag vil vinden ligge forholdsvis beint på nordlig og da blir det stort sett opphold sør for Stad - mulig en og annen byge gir noen snøfnugg ytterst ved kysten.

Sør- og Østlandet vil få noen fine og kalde dager denne helgen. De ligger i le for snøbygene og får ganske fint vær med en god porsjon sol. Natt til torsdag og første del av torsdag kan det komme snø sør på Østlandet og stedvis på Sørlandet. I Agder vil snøgrense krype gradvis nedover i fjellsiden fra 500-700 meter sent onsdag kveld og ned til 200-400 meter torsdag. Med andre ord så vil de områdene som får snø i denne anledning mest sannsynlig ha snøen liggende gjennom helgen.

Denne helgen vil for mange bli den første ordentlig smak av vinter! Men dessverre blir den mest sannsynlig forbigående..

Kartet over viser nedbøren som er ventet å komme i løpet av helgen. Denne nedbøren vil stort sett komme i form av snø.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits